zondag 29 december 2013

Ona

Na onze camperreis is pa nog 2 weken in Noorwegen. We maken natuurlijk nog wat uitstapjes en een daarvan is een boottocht naar Ona. Dit is een eiland wat uit 2 eilandjes bestaat: Ona en Husøy wat door middel van een bruggetje aan elkaar verbonden is. In totaal wonen er 30 mensen vast op Ona waaronder Henning Mannkell (de beroemde zweedse schrijver van Wallander)
De tocht begint in Småge waar we boot opgaan. Het is een boot met een aparte vorm, die bijzonder snel zijn draai kan maken.




De tocht gaat langs vele kleine eilandjes. Binnen in de boot is er genoeg ruimte om lekker te zitten en volop te genieten van het uitzicht. We stoppen bij de eilanden Orta, Sandøa en Finnøya voor we uiteindelijk bij het eiland Ona uitkomen.








Het eiland is voornamelijk bekend om zijn keramiek en natuurlijk om de vuurtoren.





Daar beginnen we mee om die te beklimmen.De toren is 14,7 meter hoog.  Van hieruit hebben we een mooi overzicht over het eiland. We zien ook van hieruit de brug die de eilandjes met elkaar verbindt.








Nadat we een keramiekwinkel bezocht hebben gaan we lekker eten. Een heerlijke vissoep en Renske neemt een lekkere visburger. Het smaakt goed en we genieten terwijl van het uitzicht. Nadien maken we een mooie wandeling over de eilanden. Zo groot is het niet dus dat is goed mogelijk.







Het is er erg mooi en rustig. Echt een eiland om lekker te onstspannen, te wandelen en gewoon lekker niets doen.
Het zal hier in de winter ook best mooi zijn. Misschien dat we dat nog ondernemen als we weer bezoek hebben uit Nederland.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten