maandag 28 mei 2012

Fannefjorden naar Moldefjorden

Als we naar ons werk rijden is het iedere dag weer anders. We hebben natuurlijk nu onze eerste winter in Hjelset achter de rug. Het is vanuit Hjelset ongeveer 25 minuten met de auto naar het ziekenhuis. Met een vroege dienst betekende dat vaak over wegen rijden waar de sneeuw nog niet weggeschoven was. Ik moet zeggen dat dat niet erg is. Als er al wel sneeuw geschoven was betekende dat, dat er ook een berg sneeuw achter de auto lag die je dan eerst met de hand weer moest verplaatsen. Niet echt leuk 's morgens om half 7!!!We rijden hier natuurlijk in de winter met "spijkerbanden" dus kunnen we lekker "doorsjezen".  Het is een mooie weg naar Molde. We rijden langs de Fannefjorden richting de Moldefjorden.



Onderweg is het altijd genieten. Langs watervalletjes, oude steigertjes en natuurlijk langs diverse haventjes.


Omdat het licht steeds anders is, ziet het landschap er steeds weer anders uit.


                       Skåla (dit is ons uitzicht vanuit de keuken)

Ik heb eigenlijk altijd wel een camera bij me en dat loont zich altijd en zeker als je uit de nachtdienst komt en je ziet bruinvissen zwemmen in het Fannefjord. Sta je zomaar een half uur te genieten van deze mooie beesten!!!!


Het Moldefjord, gezien vanaf onze intensive care. Met dit uitzicht worden onze patienten getrakteerd!!!



De haven in Moldefjorden:



Zoals jullie zullen begrijpen is het geen straf om deze weg dagelijks te rijden. Te hard rijden moeten we ook niet doen. Regelmatig staat de politie langs de kant van de weg met de bekende flitsapparaten. EN de boetes zijn hier echt niet misselijk........

April doet wat hij wil

De maand April is heel wisselend geweest qua weerstypes en bezigheden.  We hebben dagen gehad dat het zalig warm weer was. Echt weer om heerlijk op het balkon te zitten en te genieten van zomerswarme dagen. Lekker lezen, luieren en Renske heeft lekker gewerkt aan haar handwerkopdracht voor school.





Frauke had net zoals Rob en ik haar verjaardag en die heeft ze lekker met haar vriendinnen van school kunnen vieren in een stralend zonnetje. Ze straalde zelf helemaal toen ze haar cadeau kreeg van haar vriendinnen: een electrisch gitaar!!!!




Nog geen week naderhand hebben we weer een weekend sneeuw, echt onvoorstelbaar!!!!



We dachten dat het klaar was met sneeuw. Gelukkig is het ook weer snel verdwenen!!! We hebben geen hekel aan sneeuw maar als er eenmaal van de zon geproefd is mag deze dan ook wel blijven.

We hebben in april ook  bezoek gehad van onze vrienden van Kvamsøya. Gezellig als altijd. Lekker bijkletsen, de kinderen gaat als vanouds gezellig film kijken, "gamen" en ook is er nog een muzikaal intermezzo als Robin en Frauke samen gaan spelen. Zomaar even een prive-concertje in onze keuken. Ik moet zeggen, het klonk ontzettend goed!!!! Veel geleerd in een korte tijd, heel knap van allebei.

Na dit bezoek is het al snel dat de leraressen en leerlingen richting Molde gaan komen. De voorbereidingen zijn volop in gang en iedereen vindt het spannend maar vooral leuk.

Hjelset

Eindelijk weer eens een berichtje op ons blog. De afgelopen weken zijn we lekker druk geweest met van alles en nog wat. Allereerst met werken natuurlijk en daarnaast zijn we regelmatig op stap geweest. Meer eigenlijk omdat het winterweer nog aanhield hebben we diverse uitstapjes gemaakt. Zo zijn we naar de Trollvegen gegaan en daar lag 3 weken geleden de sneeuw nog tot boven de knieen. Klein ben ik niet, dus er lag behoorlijk wat!!  Het was er zo ontzettend mooi. We hebben geprobeerd om een eind richting de Trollstigen te lopen maar, omdat er zoveel sneeuw lag was dat niet mogelijk.




Op de terugweg zijn we langs Klungnes gereden waar het eigenlijk altijd mooi is.




In Hjelset zelf lag er ook behoorlijk wat. We zijn net niet het dak op gehoeven om sneeuw te vegen maar het scheelde niet veel. Voor de kinderen was het wel leuk dat er net in de Paasvakantie zoveel sneeuw lag. Nog even op de latten voordat de zomer er weer aankomt. Renske is intussen druk met school en heeft haar eerste mondeling achter de rug. Een 5, en dat is hartstikke goed want het hoogste cijfer is hier een 6. Dus voor een niet-Noor is dat best netjes.





Frauke heeft weer een optreden gehad met de band "Quiet Noise"  en ze stonden wederom nadien in de krant.




Op school zijn we druk bezig met het organiseren van allerlei activiteiten voor de Nederlanders die gaan komen in Mei. 7 leerlingen en 2 leraressen komen ivm een uitwisselingsprojekt een weekje in Molde logeren. Reuze spannend maar ook gezellig. De leraressen komen bij ons in huis en de leerlingen gaan naar Noorse families. Iedereen heeft er heel veel zin in en het is hier voor de Bekkevollschool de eerste keer dat zoiets plaatsvind. De leraar van Frauke is dat samen met haar opgestart. Hij is in September al in NL geweest en heeft genoten van het Bloemencorso, worstebroodjes en belgische biertjes. Nu is het de bedoeling dat de nederlanders gaan genieten van de mooie natuur, zalm en misschien wel akvavit.
De tijd vliegt voorbij. Eer we het weten is het zomervakantie en gaan we weer op pad. Deze keer richting Zweden en dan de zuid-west kant van Noorwegen.