zondag 29 december 2013

Geiranger en Dalsnibba

De vriend van Renske komt op bezoek en natuurlijk laten we hem wat van de omgeving zien. Het Geirangerfjord mag eigenlijk niet ontbreken. We gaan op tijd op pad. Lekker eten en drinken mee voor onderweg. Het is zalig weer en het is dan ook weer echt genieten.De rit erheen is al erg mooi. Via Valdal rijden we naar Linge waar we de boot moeten nemen naar Eidsdal. Via vele haarspeldbochten en mooie uitzichten komen we uiteindelijk terecht bij het plaatsje Geiranger.








Op z'n hollands gaan we lekker genieten van onze picknickmand die goed gevuld is. De zon schijnt overdadig. Echt heerlijk. We lopen het dorpje door en rijden daarna verder naar Dalsnibba.
Hier is een uitzichtpunt wat 1476 meter boven de zeespiegel ligt. Als we hier aankomen weten we niet wat we zien. Vorig jaar zijn we hier ook geweest, maar toen was er een wolkendek. Nu kunnen we kijken tot aan Geiranger toe. Werkelijk schitterend. We vertoeven hier een tijdje en krijgen geen genoeg van het geweldige uitzicht.
















Op de weg naar beneden en richting Geiranger wordt er gestopt voor een sneeuwballengevecht. Er drijft zelfs nog ijs in het Fossvatnet. Mooie blauwe lucht, donkerblauw water en ijs. Een zuiver geheel.




Het blijft lekker lang licht in deze periode en dat is wel fijn als je een tocht onderneemt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten