maandag 25 oktober 2010

Sneeuw in Molde

Zaterdag 16 oktober zijn we nog gauw "even" naar Trondheim gereden. Het was goed dat de winterbanden eronder zaten want in de bergen komen we al de nodige sneeuw tegen. In Trondheim zelf ligt geen sneeuw, maar het is behoorlijk fris. We lopen door het centrum, langs de haven en eten lekker bij De Wok. IKEA wordt nog aangedaan want het is dit jaar zeker de laatste keer dat we in Trondheim zullen zijn. Het weer zal sneller "slechter" worden en dan is de afstand zeer zeker te lang om op een dag op en neer te rijden. (de Noren zeggen:er is geen slecht weer, er is alleen slechte kleding!!)
Op dinsdag 19 oktober worden we verrast met wat lichte sneeuwval als we van de werkbespreking terug naar huis lopen. De gedachte is dat die zeer zeker 's morgens al wel verdwenen zal zijn maar niets is minder waar. Als we om 07.15 naar het ziekenhuis lopen ligt er een behoorlijk pak sneeuw. Renske en Frauke zijn door het dolle heen dat er nu al sneeuw ligt. Het blijft heel de dag door sneeuwen. Het ziet er schitterend uit. Overal in de tuin om het appartement heen verschijnen sneeuwpoppen en ook staan overal mensen te werken aan de auto's om de winterbanden eronder te leggen!!!
Als de meiden uit school komen rijden we naar de Lysgården . Een prachtig winters landschap, bergen sneeuw. Pret voor 10 met sneeuwballen gooien! Als we de Noren moeten geloven is het wel erg vroeg voor sneeuw. Wie weet hoeveel we in de wintermaanden zullen hebben?!?
Een ding is zeker, we hebben al wat wintervoorpret gehad.