vrijdag 21 oktober 2011

Even een update

Zo, het is even stil geweest op ons blog maar we hebben beslist niet stilgezeten. In de afgelopen weken zijn we met van alles en nog wat bezig geweest. Eerstal een groot fotoboek gemaakt van de afgelopen zomervakantie. Een leuk werk maar beslist erg tijdrovend. Pa is er in ieder geval erg blij mee en leurt het overal mee naartoe om zijn vakantie in Noorwegen te laten zien. De meiden hebben intussen herfstvakantie gehad en hebben gelogeerd in Hedalen.  Vanuit Molde ben je toch wel 6 a 7 uur onderweg om er te komen maar het is en blijft een schitterende tocht.Op tijd op pad en al net even buiten Molde stoppen we bij de Bolsøyabrua. Een prachtig licht in de ochtend. Het water is net goud!!






In deze herfsttijd is het 's ochtends regelmatig dat er een nevel boven het water hangt, een mooi effect.



De Jotunheimen waren zonder sneeuw deze keer, alleen de "eeuwige sneeuw" was zichtbaar. ( Op de terugweg hebben Renske en Frauke wel in de sneeuwbuien gestaan)Het is een uitgestrekt gebied waarbij je soms het gevoel hebt om op het dak van de wereld te staan. Adembenemend mooi.(In de winter is dit gebied ook afgesloten.) De rotsen waren bekleed met een zacht groen mos wat een mooi effect gaf op de bergen. In ons restaurantje op de Jotunheimen hebben we weer lekker genoten van ovenheerlijke verse wafels. Onderweg werd er natuurlijk regelmatig gestopt om foto's te maken met mijn nieuwe camera. Even uitproberen!!










De meiden zijn bij Ageet en Arian geweest op de schapenboerderij.



Genoten zoals altijd!! Naast de schapen waren er ook nog onderdelen te zien van elanden. Het was de tijd van de elandenjacht dus overal lagen er koppen, poten en aanverwante artikelen. Ageet en Arian hebben nadien bij ons gelogeerd en samen met hun hebben we het een en ander ondernomen in de omgeving. Het weer zat niet echt mee. Regen en zelfs al sneeuw op de Trollstigen, maar ondanks dat was het er erg mooi.








Nu zijn de dames weer op school en wij weer gewoon aan het werk.De tijd vliegt voorbij. De dienstlijst voor de Kerst is uitgebracht en ook in de winkels komen de kerstspullen alweer tevoorschijn!! Nog 8 weken en dan krijgen we bezoek vanuit Nederland (pa is zijn koffer al aan het inpakken) Vandaag is hier de eerste sneeuw gevallen, het is wel natte sneeuw maar toch... Deze tijd is erg mooi met zijn kleuren. Warme herfstkleuren en daarnaast ontzettend mooi licht, overdag maar ook met de zonsondergangen. Als het maar even kan zitten we bij het Seilethotel om foto's te maken. Mooie luchten, besneeuwde bergtoppen, wat willen we nog meer?!