maandag 30 december 2013

Wintervakantie

Na de Kerst zijn we lekker 10 dagen vrij. Wel fijn met het bezoek.
Omdat het voor Britt de eerste keer in Hjelset is plannen we ook wat bezoekjes aan Molde, Ålesund, Geiranger en Trondheim in. Het ligt een beetje aan het weer, we zien wel wat mogelijk is.
Ons eerste plan naar Trondheim kan niet doorgaan. De sneeuw komt met bakken uit de lucht. Geen doen om dan 2 x 4 uur te gaan rijden in een sneeuwstorm.We rijden naar de Atlanterhavsvegen en Farstad. Het waait, stormt en sneeuwt maar ondanks dat is het er weer mooi.


















Met de sneeuwval komt skien natuurlijk wel in het bereik. We rijden naar Skåret en daar kunnen ze de latten gaan uitproberen. Yordi en Britt zijn niet zo thuis op de latten (net als wij!) maar Renske sjeest weer van de berg af alsof ze dit dagelijks doet. We maken een grote ronde om het meer. Het ziet er schitterend uit. Onderweg wordt er veel gelachen, gevallen maar ook weer opgestaan. Wij lopen de hele ronde. Durven niet goed op de latten omdat we een aantal grote activiteiten in het nieuwe jaar aan zien komen en stel dat je iets breekt....Het is een geslaagde middag.











In de dagen voor oud en nieuw maken we wat autoritten, een dagje winkelen in Ålesund en gaan in de voorbereiding op de jaarwisseling. Oliebollen bakken (pa heeft een paar pakken oliebollenmix meegebracht want dat kennen ze in Noorwegen niet), lekkere hapjes maken, vuurwerk verzamelen.
We brengen oudejaarsavond op het gemak door met wat tv-kijken, lekker snoepen en dan is het twaalf uur. Ook een moeilijk moment. Je denkt dan ook weer aan je moeder terug en daarbij hebben we net voor de Kerst vernomen dat mijn vriendin kanker heeft.
We gaan naar buiten om vuurwerk af te steken en de buren gelukkig nieuwjaar te wensen. Het is verbazend druk buiten. Onze wensballonnen gaan goed de lucht in, boordevol met wensen!!!
Het is vroeg als we dan eindelijk, na een lekkere Irish Coffee, op bed liggen.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten