maandag 27 september 2010

Een kustwandeling in Farstad

Zondag 26 september: we gaan vandaag naar Farstad. Een kustplaatsje, ongeveer 40 kilometer van Molde. Farstad staat bekend om zijn mooie kustlijn en strand. Dat willen we dan maar eens gaan zien.
Op tijd in de auto, alle wandelspullen weer mee. We rijden  binnendoor (misschien zien we nog wel herten of ander wild??). Het is koud buiten, maar net 4 graden en op sommige plaatsen is er vorst aan de grond. Rim noemen ze dat in het Noors. Als we bij de kust arriveren is de zon al in volle hevigheid aanwezig. Heerlijk: zon, zee en strand en een prachtig uitzicht. Er ligt een wandelpad van 7 kilometer langs de kust. Lekker om te lopen en maar een stijging van 10 meter in totaal.. Daar ben ik , vooral ik heel blij mee!! Geen zin in verzuurde kuiten vandaag. We lopen op ons gemak en genieten van de heerlijke zeewind en de zon. Af en toe een stop om wat te eten en te drinken. Onderweg maken we ook nog even gebruik van het "toilet" . In een wand is een "kijkgat" gemaakt zodat je zittend op het toilet wel het mooiste uitzicht hebt wat je ooit op een toilet zult hebben. Namelijk "de zee"!!! Rob heeft natuurlijk een foto gemaakt terwijl ik naar buiten zit te kijken maar deze komt niet op het blog!!
Ook de meiden genieten met volle teugen. Je raakt ook niet verveeld om te kijken naar de opspattende golven. Heerlijk de hele dag buiten en 's avonds weer thuiskomen met verkleurde hoofden.
In ieder geval een goed begin van de nazomer in Noorwegen.






Mat og Helse

Renske heeft op school een nieuw vak :Mat og Helse.
Een soort voedings en gezondheidsleer waarin ze theorie en praktijkles heeft.
De praktijkles bevalt goed (ons ook!!!) De klas wordt in groepjes verdeeld en ieder groepje krijgt een aparte opdracht. Ze moeten een gerecht maken wat uitgezocht wordt uit hun kookboek, zelf boodschappen doen en gaan koken. Aan het einde van de les gaan ze met z'n allen aan tafel en gezellig eten.
Afgelopen weekend is Renske thuis aan de slag gegaan om kaneelbroodjes te bakken. Het was even een geklieder maar het resultaat was heerlijk.