zondag 27 maart 2011

Het sneeuwt weer !?!?

Na een aantal dagen regen en vele problemen door wateroverlast in de omgeving van Molde is het weer volop gaan sneeuwen. Het is weer winters wit. Onvoorstelbaar, maar we zitten nu al in de 5e maand met sneeuw. Het verveelt niet, het is beter als de regen van de afgelopen dagen maar een beetje lente mag het nu wel worden. In de winkels staat al heel veel voor de Pasen maar als het zo doorgaat kunnen we de paashaas in de sneeuw zetten!!! Eieren zoeken zal dan ook niet meevallen!!
In deze weer winterse dagen vermaken we ons ook prima in huis. De meiden vinden het heerlijk om gitaar te spelen en Rob heeft zich uitgeleefd op de Sushi. Het smaakte ontzettend lekker met de verse vis uit Norge!!





Rare week

De afgelopen week is zeer zeker voor Renske een hele rare week geweest. Na de dood van Åsmund is er veel gebeurd op school. Ten eerste moet ik zeggen dat de opvang van de kinderen hier geweldig goed geregeld is. De dag na het overlijden was er een crisisteam aanwezig en ook een "helsesøster". Bij haar konden ze eventueel apart gaan praten als ze het even te moeilijk hadden. Op school waren er foto's met kaarsjes weggezet waar veel kinderen met veel respect bij stilgestaan hebben zoals we later van de directeur hoorden. Voor de ouders was er ook een bijeenkomst geregeld waarin alles nog eens op een rijtje gezet werd. Ook werden er de nodige afspraken gemaakt voor de begrafenis.  De begrafenis was in de Domkirke van Molde. Het was erg druk in de kerk. De dienst was plechtig met mooie muziek:trompet en cello.  Erg triest natuurlijk maar een mooi afscheid. Na de dienst hebben we met de klas koffie gedronken in de "kelder" van de kerk. Er liepen diverse pastoraal medewerkers rond die met de kinderen de dienst doornamen en de directeur sprak ook nog even met de kinderen. Erg netjes allemaal. Het is nu nog onzeker hoe het in de klas zal gaan maar dat moeten we nu rustig afwachten. Een rare week die veel impact heeft gehad.