zondag 6 november 2011

Herfstkleuren

Vorig jaar lag er in Oktober al sneeuw. We hebben nu al wel een sneeuwbui gehad in Molde maar dat was ook weer zo verdwenen. Het is eigenlijk nog steeds prachtig nazomers weer.  We genieten er dan ook volop van. Vanuit de nachtdienst eerst een wandeling langs het fjord. De kleuren en de nevel die er over de bergen hangt geeft het wel een heel apart sfeertje. Het kost me moeite om mijn camera op te bergen want iedere keer zie ik weer iets anders, weer net een andere kleur of weer net een andere zonnestraal.
De kleuren die tevoorschijn komen zijn geweldig. Intens rood en oranje. 's Morgens met een nevel erbij en dan is het plaatje compleet.





Nou, zeg nou zelf, dit is toch wel de moeite om even wat later te gaan slapen!!
Na een bezoekje aan Kristiansund komen we natuurlijk langs de Atlanterhavsvegen en dat ziet er op een afstandje wel heel erg indrukwekkend uit. Het is sowieso al een bijzonder stukje natuur. We komen er graag en iedere keer is het er ook weer anders. Licht doet echt heel veel met de omgeving. Het valt ook op dat er altijd wel wat mensen rondlopen om er foto's te maken of zo maar even stoppen om te genieten van de natuur en zeker bij de bruggen van de aparte vormen.





Vanuit Molde is het een klein uurtje rijden naar Farstad. Hier is een mooi strand met een mooie kustlijn om heer lijk te wandelen. Nu in de wintertijd wordt het al wat sneller donker. Rond 17 uur is het al geheel donker. Het is dan goed dat de maan tevoorschijn komt om nog even wat bij te lichten en natuurlijk het vuurtorentje wat een beetje licht geeft.





Het blijft genieten in deze omgeving en het klinkt misschien gek maar het is ECHT iedere keer anders. Tussen de bedrijven door gaan we ook nog gewoon even werken en de meiden naar school. Langzaam gaan we in de voorbereidende modus voor ons Decemberbezoek en natuurlijk de Kerst waar intussen al weer heel veel dingen in de winkel liggen. Het is wel een drukke tijd maar wel gezellig druk.