vrijdag 29 juli 2011

Vakantie in Noorwegen

We hebben eindelijk vakantie. Na deze onrustige maanden waren we er ook echt wel aan toe. De meiden zijn natuurlijk al langer vrij maar voor ons is het vorige week dan eindelijk begonnen.
De eerste week hebben we om alles startklaar te maken voor onze reis naar de Lofoten en natuurlijk om mijn vader uit Nederland te ontvangen. Hij is dan al wel 81 jaar maar heeft er reuze veel zin in om te komen en om mee te gaan reizen in Noorwegen. Via de Poolcirkel omhoog naar Andenes en daar als hoogtepunt een walvissentocht!! We zijn reuze benieuwd. Over het weer moeten we niet klagen, dat is best netjes.
We laten natuurlijk eerst wat uit de omgeving zien van Molde aan mijn vader.
Woensdag zijn we naar de Trollstigen geweest. De tocht ernaar toe is al heel mooi en we maken dan ook wat fotostops.


















11 haarspeldbochten!!! (met een caravan niet om te doen!!)






Donderdags gaan we al vroeg op pad om een boottocht te gaan maken naar het Geirangerfjord. Rijden naar Valldal en daar de ferge op. Een tocht van ruim 2 uur. Via het Nordfjord komen we uiteindelijk terecht in het Geirangerfjord en varen daar langs de waterval die "De Zeven Zusters"  heet.
In eerste instantie is het frisjes maar later trekt het bij. In Geiranger zelf lopen we even rond en eten wat. We rijden verder de bergen in en komen dan uiteindelijk terecht bij Dalsnibba. Een uitzichtpunt 1500 meter hoog. Adembenemend mooi. We staan boven de wolken, zonnetje erbij. Fantastisch.










Als je goed kijkt zie je een gezicht in de berg. Of is het mijn fantasie?

















 Renske staat hier op een puntje. Mijn maag draaide om. 1500 meter hoog!!








Het was klimmen met de auto om er te komen maar het was zeer zeker de moeite.