woensdag 14 december 2011

Sneeuw

Eindelijk is het dan weer zover. We hebben weer sneeuw!! Na een periode van regen, storm zijn er dan vorige week weer de eerste sneeuwvlokken naar beneden gekomen.
Het heeft aardig gespookt. De stroom is een aantal malen uitgevallen, delen van Molde stonden onder water. Wel was het weer prachtig bij de Atlanterhavsvegen. Daar waren de golven hoog, wild en erg krachtig. Ondanks dat het dan zo slecht is buiten zijn er dan diverse mensen die erop uit trekken om naar dit natuurgeweld te gaan kijken, waaronder wij natuurlijk. Het kostte moeite om te blijven staan, koud, regen en hagel, maar wat was het geweldig om te zien!!







Nu de sneeuw er ligt ziet het er meteen heel anders uit. In een nacht tijd is er 30 cm gevallen. Het zijn nu ook echt de donkere dagen voor Kerst. Het is goed licht om ongeveer 10.30 en om 15.30 moeten de lampen en de kaarsen weer aan omdat het dan al weer donker begint te worden. Wel geeft de sneeuw, de lichtjes van de huizen en deze donkere dagen een bijna sprookjesachtig aan zicht. Gelukkig heb ik altijd mijn primitieve kleine camera bij me als ik naar het werk ga. Deze foto is genomen om 16.00.



Voor deze foto heb ik op het dak gestaan van het ziekenhuis.In mijn uniform, mijn crocs vol met sneeuw, ijskoud, maar wel de moeite.  Een mooi uitzicht over een stukje Molde.


We hopen dan natuurlijk dat er nog behoorlijk wat sneeuw bij gaat komen zodat ons bezoek uit Nederland met volle teugen kan gaan genieten van een echte winter in Noorwegen.