zondag 14 november 2010

Winter in Molde

Het is weer winter in Molde. De eerste sneeuw was al verdwenen, maar in een dag tijd ligt er weer een aardig pakketje. Het is ook kouder. De bomen hebben ook in een dag al hun blad laten vallen. Koud, maar zeker ook zonniger. Het is heerlijk om een wandeling te maken maar ook uitkijken want het is op veel plaatsen spiegelglad. Dat heb ik aan den lijve ondervonden. Om bij het ziekenhuis te komen moeten we bergafwaarts. Dat ging even iets te snel en ik lag in een klap op mijn rug.( Genant natuurlijk!!) Het resultaat is een beurse en blauwe stuit en zo stijf als een plank. Maar ja, zal wel overgaan.
Veel mensen in de directe omgeving hebben alweer op de latten gestaan. Het winterseizoen is begonnen!!
Op school hebben we van beide dames gesprekken gehad. Gelukkig allemaal erg positief. Ze zijn beiden erg positief in de klas en met het Noors gaat het ook steeds beter. Na de Kerstvakantie moeten ze ook meer proefwerken in het Noors gaan schrijven. Weer een stapje verder.
Het is fijn om te horen dat het goed gaat. Het is immers ook voor hun een hele overgang.
Op het werk is het rustig. Lekker de tijd om ons met andere dingen bezig te kunnen houden. We hebben een soort taakverdeling op de afdeling.  Ik ben samen met een collega "ansvar" (=verantwoordelijk) voor het "reint lager" (=steriel magazijn). Daar is nu alle tijd voor om eens goed in te duiken en zo ook goed te weten waar alles precies ligt. Rob is ansvar voor de crashcar, en ook voor de systemen die bij een acute opname gebruikt worden.
Intussen vliegt de tijd voorbij. In de winkels is het al overduidelijk Kerst. Vele cadeautjes en natuurlijk de lekkerste dingen om te eten. Ik kan niet zeggen dat het Sonja Bakker-gerichte maaltijden zijn. In vele recepten wordt room en dergelijke zaken gebruikt. Nou ja, dan beginnen we maar weer op 1 Januari!!
Renske kijkt ook wel uit naar de Kerstvakantie omdat dan haar vriendin deze kant opkomt. We zijn al de nodige dingen aan het plannen zodat Lisa zeer zeker iets van de omgeving te zien krijgt. Het zal zeker ook speciaal zijn met de Kerst omdat dat HET FEEST van het jaar is in Noorwegen. Alles is mooi versierd zowel binnen als buiten.( Er zijn zelfs Kerstgordijnen!!) Een heerlijke tijd om te shoppen!! We gaan zeer zeker ook nog naar Ålesund om inkopen te doen.
Met het thuisfront is het nu gelukkig ook weer iets rustiger. Is de afgelopen week even een wat intensiever contact geweest omdat het met Ma allemaal niet zo lekker ging (consult op afstand!!)Dan is SKYPE toch wel heel fijn. Het is niet mogelijk om steeds op en neer te vliegen.
Een foto van Molde Sjukehus in de sneeuw.