donderdag 4 november 2010

Zomaar een foto van Renske en Frauke

In Trondheim kwamen we in een parkje terecht waar "spiegelzuilen" stonden. Altijd leuk om iets uit te proberen met de fotocamera.


Een rustig weekje

We hebben een rustig weekje achter de rug. Het weer is compleet veranderd. Het heeft 2 dagen geregend en de sneeuw is in het dorp verdwenen. Het is beslist "warmer weer", zo'n 13 graden. (Terwijl ik zo midden in de nacht zit te schrijven vliegt er weer een helikopter met een patient weg!!)
We gaan na een vroege dienst even naar Kristiansund om 2 tentjes te halen die we alvast voor de volgende zomer gekocht hebben. Lekker even pizza eten en weer terug, natuurlijk over de Atlanterhaveien. Onderweg is de combinatie van sneeuw en de herfstkleuren die te zien zijn weer erg mooi. Raar maar waar, het blijft steeds weer genieten!!
Renske en Frauke hebben het lekker druk met proefwerken. De taal gaat steeds beter en ze gebruiken steeds minder de laptop op school.Ook het praten gaat steeds beter voor hun. Ze hebben dan intussen ook al aardig wat extra lessen gehad.Deze week hebben we voor beiden een "oudergesprek"  zodat we dan weer op de hoogte zijn van alles. Hier zijn dat gesprekken van een half uur waar de meiden ook zelf bij aanwezig zijn.Voor ons komt ook iedere week de Noorse les terug en deze week hebben we naast een reanimatietraining (van 5 uur!!) ook een brandoefening gehad op het werk. Echt iets voor Rob. Hij krijgt de brandslang in handen en spuit meteen  de ramen kleddernat van de IC. Lachen natuurlijk. In ons vrije weekend zijn we naar Kvamsøya gereden, een eiland waar vrienden wonen. Hemelsbreed is het niet eens zover, maar toch neemt het door alle ferges veel tijd in beslag om er te komen. Ook voor de meiden gezellig om weer gewoon Nederlands te kunnen kletsen met leeftijdsgenoten.
We hebben een gezellige dag gehad. Op de terugweg stormde het verschrikkelijk. De ferge schommelde alle kanten op.Tot overmaat van ramp komen we,als we van de ferge af zijn, ook nog achter een vrachtauto terecht. We rijden in een grote wolk van zand en bladeren!! Om twee uur 's nachts vallen we in bed. Gelukkig wordt de tijd een uurtje terug gezet.