maandag 30 december 2013

Kerst 2012

In de maand december is het altijd een hele bedrijvigheid in Noorwegen. De mensen zijn al wat langer bezig met de voorbereidingen maar in de weken voor de Kerst wordt alles uit de kast getrokken. Huizen worden compleet versierd met zelfs rode gordijnen, kussenovertrekken, enfin je kunt het zo gek niet noemen. De winkels puilen uit van alle kerstcadeaus en deze worden dan ook in grote hoeveelheden gekocht. Hier doen we natuurlijk zelf ook aan mee. We halen een grote kerstboom en versieren deze uitbundig met lichtjes en versieringen die we in de loop van de afgelopen jaren in Noorwegen verzameld hebben. Als de boom klaar is ziet het er heel gezellig uit.Aan de voorkant van het huis bevestigen we onze eigengemaakte kerstversiering en zo komt het kerstsfeertje langzaam binnen.
Ons eerste kerstbezoek, mijn vader, arriveert al 16 december. Hij vindt het weer heerlijk om in Noorwegen te zijn. Het is koud, maar veel sneeuw ligt er nog niet (het is intussen weer verdwenen!!) maar dat maakt hem niet zo veel uit. Hij eet, slaapt en rust lekker uit.











Yordi komt voor 2 weken naar Noorwegen en voor hem hopen we natuurlijk dat er iets meer sneeuw gaat vallen.We hebben van een collega ski's geleend, dus het zou mooi zijn als deze ook gebruikt kunnen worden. De dagen voor de Kerst moet er flink boodschappen gedaan worden. We zijn met deze dagen met een groter gezelschap. Overal is het druk, iedereen loopt met lange boodschappenlijsten....Britt arriveert op de 2e Kerstdag en dan is het gezelschap compleet. Onder de kerstboom liggen de nodige cadeautjes en we beginnen alvast met uitpakken. Iedereen wordt goed bedacht. Voor mij is de topper echte zeehondenbontlaarzen. Heerlijk zacht, het zijn net pantoffeltjes.Rob en Frauke krijgen een schietijzer wat natuurlijk meteen uitgeprobeerd moet worden.  Voor de komende dagen worden er plannen gemaakt. Het is allemaal een beetje afhankelijk van de weersomstandigheden. We eten ons Kerstdiner op de derde Kerstdag. Wij hebben beiden gewerkt met de feestdagen. We eten heerlijke kalkoen ( het beest past net in de oven!) met verse frietjes en een zalige salade. Het is smullen geblazen en reuze gezellig met zijn allen aan tafel. En jawel, buiten sneeuwt het!!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten