maandag 30 december 2013

Vakantie in Nederland

De herfstvakantie gaan we doorbrengen in Nederland. Naarmate dat de weken vorderen komt de agenda steeds voller te staan met allerlei afspraken, van kapper tot tandarts en daarnaast vele bezoeken natuurlijk. De meiden hebben ook wel weer zin om weer eens even Nederland te gaan beleven. Ze krijgen van school een week extra vrij omdat ze als buitenlander recht hebben op extra vrije dagen om naar het thuisland te reizen. Renske krijgt wel huiswerk mee wat ze nadien ook echt moet laten zien dat dat gedaan is. Na mijn vroege dienst op zondag gaan we direct op pad. Renske gaat het eerste stuk rijden zodat ze wat kilometers in Noorwegen kan maken. Ook boven Oslo gaat ze achter het stuur zodat ze eens kan voelen wat het is om op een echte snelweg te rijden. Ze doet het erg netjes. Het is jammer dat het rijden alleen in Noorwegen is. Zelf denkt ze daar anders over. Bij binnenkomst in Nederland zei ze direct dat dat te druk is voor haar. We zijn het hier natuurlijk echt niet gewend dat het zo druk is op de weg.( Als hier 10 auto's achter elkaar rijden praten we al over file!)
De eerste week is erg druk. Familiebezoeken, naar de tandarts, naar de kapper, ogen laten testen.... Samen met Frauke ga ik op Mencia Noorwegen promoten ivm de uitwisseling die nu officieel  is. Noorwegen is nu aangenomen als uitwisselingsland. Het is wel leuk om te vertellen over het land waar je nu woont. Ook gaan we nog even op onze oude werkplek kijken. Reuze gezellig om weer even te babbelen met oude collega's. Samen met mijn "fotovriendin" ga ik naar Breda-Photo.















Heerlijk slenteren langs vele foto's maar ook lopen richting Douwe Egberts voor een zalige Heavenly Hazel!! Lekker ouderwets bijkletsen en even winkelen in een grote stad. De drukte komt wel op je af en je merkt dat je weer heel snel in een gehaast tempo zit. De laatste dag is een boodschappendag. Nederlandse lekkernijen moeten er natuurlijk mee: drop, hagelslag, pindakaas, oude kaas, indonesische kruiden, wasmiddel voor zwarte was. We leven niet in een ontwikkelingsgebied maar deze dingen heb je hier in Noorwegen gewoon niet. De aanhanger was in ieder geval weer aardig gevuld!( Het erge was dat we er in Duitsland achter kwamen dat er nog 3 kilo Old Amsterdam bij pa in de koelkast lag!!. Vergeten!!) Na 10 dagen rennen en vliegen in Nederland was het weer o zo heerlijk om terug te gaan naar Noorwegen. Het was echt thuiskomen.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten