vrijdag 22 april 2011

Een klein wereldje

Molde was vanochtend gehuld in mist. Een klein wereldje. Gauw  met het fototoestel naar het haventje van Molde om wat foto's te maken. Een klein maar toch ook weer apart wereldje vastgelegd op " de plaat".














donderdag 21 april 2011

De sneeuw is in Molde verdwenen!

Het is zover. De sneeuw is weg in Molde. Na een half jaar lang in een witte wereld te hebben geleefd is het toch wel weer heerlijk dat het groen weer tevoorschijn komt. De Noren waren er zelf ook aan toe. Velen zijn bezig in hun tuinen, de straten worden geveegd, zodat het grind wat gestrooid is in de winter opgeruimd is. Alles ziet er weer anders uit. De bomen schieten uit, de zon wordt warmer. Al met al is de Lente hier ook begonnen.  Ook hier komen overal de bloemen tevoorschijn en de knoppen aan de bomen.
















Verjaardagen voorbij!!

Onze verjaardagen zijn weer achter de rug. De eerste verjaardagen in Noorwegen.  Gezellig maar natuurlijk wel ander als in Nederland. Wel cadeautjes, kaarten, sms-jes, mailtjes en lekkere taart maar minder verjaardagsvisite. Dat komt vast nog wel maar dat zijn dingen die je niet in het eerste jaar kunt verwachten.
Voor Frauke natuurlijk helemaal anders maar ze kreeg op haar verjaardag ook diverse berichtjes van meiden uit haar klas en nadat ze haar presentatie gehouden had op school werd er Happy Birthday voor haar gezongen. Niet in het Noors want het was tijdens de Engelse les!!
Thuis is ze ook lekker verwend. Renske had een chocoladetaart voor haar gebakken. Zo groot dat ze er op de IC ook nog van gesmuld hebben!!
Het mooiste cadeau kwam uit Amerika. Een zonnebril van Star Kid!!




Voor op de afdeling te smullen hebben we "Oma's Appeltaart" gebakken. Dat is iets wat ze hier niet kennen. Ik was heel benieuwd wat ze er van zouden vinden omdat de Noren taartenbakkers zijn als de beste en daar kwam ik aan met een appeltaart!! Nou, het was zo op en vele complimentjes.