dinsdag 27 november 2012

Utne

Als de camper weer is opgeruimd ( en de conclusie hebben getrokken dat de koelkast als verwarmkast werkt!)  de tent ingepakt gaan we weer verder met onze reis. We bezoeken eerst nog een historisch punt in Stavanger nl "Sverd i fjell".  3 zwaarden die in de rotsen staan.


Voor we verder gaan kopen we eerst een nieuwe koelbox. De koelkast werkt echt niet meer. Nou ja, die koelbox is niet weg. We kunnen hem altijd gebruiken als we in het najaar naar Nederland gaan en hem weer vol met "lekker hollands" mee terugnemen!! We nemen de boot naar Tau en plannen de tom-tom op Saudaland.





Langs vele watervallen, sneeuw en ijs komen we uiteindelijk uit op wat we noemen" het dak van de wereld"!!







Hier is het zo mooi. Je kunt heel ver om je heen kijken en daarnaast zijn de bergen zo hoog dat je je heel klein voelt. We zijn hier met onze eerste vakantie ook geweest en ook toen maakte het heel veel indruk. In Røldal vinden we een camping, een kleintje, gelegen aan het water. We komen naast Nederlanders te staan en maken een babbeltje. *s Avonds ga ik met mijn camera op pad. Er hangt een prachtige nevel over het water wat schitterende effecten geeft.


De volgende dag is het prachtig mooi weer. Na het eten wassen de dames af, buiten en gaan we verder reizen naar Utne. Al snel komen we prachtige watervallen tegen en loop ik samen met pa een heel stuk langs een woest kolkende rivier. De watervallen zijn zo krachtig dat de nevel werkelijk overal hangt. We zijn dan ook kleddernat na een half uurtje kijken en foto's maken.










 ' s Middags maken we een stop, eten lekker in het zonnetje en Renske neemt samen met Rob een duik in het ijskoude water.





We besluiten om lekker een dagje rust te houden in Utne. Dat mag ook wel een keer. We komen bij onze "oude" camping aan en genieten verder van de zon, lekker eten, boekje lezen. Kortom een lekkere dag.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten