dinsdag 27 november 2012

Hamar en Lillehammer

Als we 's ochtends wakker worden is het prachtig weer. Komt goed uit, kan de tent mooi drogen. We smeren brood, bakje koffie erbij en genieten heerlijk van de zon en het mooie uitzicht.
Het doel van vandaag is het Olympisch Stadion van Hamar. Het stadion is gebouwd in de vorm van een Vikingschip. Wij gaan binnenkijken en Rob gaat even klussen want de koelkast lekt water.
Het is een mooi stadion wat multifunctioneel gebruikt wordt. zomer en winter. Natuurlijk is er veel te vinden over Olav Koss. Wel leuk om deze hal te zien. Je ziet de wedstrijden altijd wel op tv maar ziet dan niet echt hoe groot het in werkelijkheid is.



Ook is er in Hamar het Hedmarkmuseet. Hier zijn de ruines van de Domkirke overkoepeld met glas.




Echt prachtig. Dit wordt ook nog gebruikt als kerk om bijvoorbeeld trouwmissen te houden.
Naast de Domkirke is er een heel museum. Het is werkelijk reuze interressant. We brengen hier behoorlijk wat uurtjes door en de nodige foto's worden gemaakt.





We rijden na het museumbezoek door naar Lillehammer, ook weer een Olympische stad. Onderweg bellen we naar de bobileigenaar om te vragen wat we met de koelkast aanmoeten. Vlakbij Lillehammer zit een groot servicepunt waar we terechtkunnen.
De dag erop gaan we gesplitst op stap. De dames gaan shoppen, Pa en ik gaan naar het Olympisch Museum en Rob gaat met de camper weg naar de bobilservice.
Het Olympisch Museum is gevestigd in de Olympiahal. Hier is alles te zien over de Olympische Spelen mbt de Noorse deelnames. Het is mooi opgesteld met foto's, medailles, sportuitrusting, filmmateriaal. Ook de nederlandse sporters komen we tegen, zo ook de blunder van Sven Kramer....Ook de naam van Ingolf Mork komen we tegen, hij is immers uitgekomen voor de Noren als skischansspringer. We zouden skiles van hem gaan krijgen maar helaas is hij in februari overleden.





We zetten onze culterele tocht voort in Maihaugen. Dit is een park waarin vele bouwstijlen van Noorwegen te vinden zijn en bepaalde ontwikkelingen zoals de posterijen, treinen enz.
Erg leuk aangelegd. Het is heerlijk weer dus absoluut geen straf om hier rond te lopen.













Als iedereen weer bij elkaar is gaan we onze tocht weer hervatten. We rijden een flink aantal uren door en komen uiteindelijk terecht op de Slovika Camping in Jevnaker. Een mooie rustige camping, gelegen aan het water.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten