maandag 26 november 2012

Elanden kijken

Bergschoenen aan en op pad. Voor we naar het elandenpark gaan willen we eerst een bezoek brengen aan het nationaal park:Fulufjallet Het is vanaf de camping een aardig stukje rijden en ongeveer 5 kilometer voor het natuurpark zien we de aankondiging van het elandenpark (Moose-adventure) We rijden door naar het natuurpark en gaan daar een stuk wandelen. Het is te ver om helemaal naar de watervallen te gaan, dat doen we nog wel eens later. Na een mooie wandeling gaan we terug naar het elandenpark. Onder het genot van een kop koffie krijgen we uitleg van de parkbeheerder over het park en de beesten die er rond lopen. De rollen worden verdeeld omdat we tussen de elanden zullen gaan lopen. Er is een soort pad gemaakt wat afgeschermd is. We gaan op pad en zijn wel heel nieuwsgierig. Eerst een stuk klimmen en dan komt al snel de eerste eland in zicht.



De parkbeheerder heeft takken meegenomen die elanden erg lekker vinden en zal daarmee de elanden lokken. We komen halverwege oog in oog te staan met een vrouwtje wat al een enorm beest is. We mogen het beest voeren. Supertoeristisch natuurlijk maar dat maakt niet uit!!





We hebben al best veel elanden in het wild gezien en dan weet je dat je in het wild nooit zo dicht bij een eland kan komen. Tijdens het voeren komt er een mannetje tevoorschijn en dat is Hilbert.



Een knots van een eland die eerst even op afstand blijft maar dan toch langzaam onze kant opkomt. Wat schitterend en wat is hij groot. Eerst geniet hij van het eten en dan kunnen we hem zelfs aaien. Echt geweldig!





We genieten er met z'n allen van, ook pa vindt het helemaal geweldig. We gaan weer verder en dan zien we Helga, een vrouwtje wat ook 2 kalfjes bij zich heeft. Tijdens de wandeling wordt er van alles verteld over de elanden en dat maakt het compleet.
We komen zeer voldaan terug. Touristisch maar echt fantastisch leuk om mee te maken.
's Avonds hebben we de barbeque. Heerlijk klaargemaakt. Lekkere zalm, rendierenvlees en ook eland. Het smaakt goed. Daarnaast zijn het de nodige biertjes die er gedronken worden en naarmate de avond vordert gaan de geheime kastjes in de caravans open en komen er allerlei likeuren tevoorschijn. Het duurt tot in de vroege uurtjes, maar wel heel gezellig. Gelukkig staat de camper vlakbij. Er wordt 's nachts goed gesnurkt door de heren!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten