dinsdag 27 november 2012

Oslo

Vanaf de Slovika camping zijn we in een korte tijd in Oslo waar we de camper wegzetten op de Bogstad camping. Het is een grote camping maar vanwege de handige ligging gaan we eigenlijk altijd hierheen.


De meiden gaan lekker relaxen in de camper dus gaan we met z'n drieën op pad. De bus en de tram en dan gaan we als eerste naar het Vigeland Park. Dit is een mooi beeldenpark waar het leven van geboorte tot de dood in al de fases wordt uitgebeeld. Het is geweldig mooi weer, we genieten met volle teugen van het zonnetje. Het is een mooie beeldenpark waar het fascinerend blijft om te zien hoe de kunstenaar met vaak kleine details de juiste gezichtsuitdrukking kan bereiken.












Vanuit het park nemen we de tram naar de Akerbrygge, de haven waar de ferges aankomen, waar het raadhuis aan licht en waar een gezellige boulevard is die ieder jaar groter wordt. Er wordt druk gebouwd en er komt een heel modern wooncomplex bij. Op de Akerbrygge eten we lekker een hapje en de mannen een biertje (waarvan de prijs dusdanig is dat je er in Nederland een hele bak Heineken voor kunt kopen, volgens mijn vader!!)




We nemen de bus op tijd terug want vanavond is het voetbal kijken. De EK 2012 is bezig!!!
De meiden hebben een lekkere leesdag achter de rug, zijn uitgerust om de andere dag te gaan shoppen in Oslo.
Wij gaan niet shoppen maar we houden een museumdag. We nemen de boot naar Bygdøy waarop zich diverse musea bevinden.
We gaan beginnen in het FRAM-museum waar alles te zien is over de expedities die er gehouden zijn met het schip FRAM.







Het is reuze interessant en eer we alles gezien hebben zijn we snel wat uren verder. Bij de uitgang kopen we parapu's want de regen komt met bakken uit de lucht. We lopen naar het volgende museum en dat is het Vikingschipmuseum waar een origineel Vikingschip staat en mooie bodemvondsten. Daarnaast hangen er vele foto's van de opgravingen.









Renske en Frauke staan intussen bij het Grand Hotel te wachten om een glimp van Rihanna op te vangen. Het is gezellig druk in Oslo. Er zijn allerlei muziekfeesten aan de gang. Zo staat er op het Rådhusplein een groot podium waar goede muziek gespeeld wordt. Tijd voor een dansje (de dames lopen gauw door want hier willen ze niet bijhoren) Op de Akerbrygge eten we wat en maken daarna een wandeling en lopen via de Karl Olav's Gate  naar het Opera-gebouw.Een mooi gebouw waar de akoestiek geweldig goed schijnt te zijn. Ik heb het in de winter ook gezien en de kleur wisselt met de jaargetijden, heel apart.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten