vrijdag 1 maart 2013

Via Utne op weg naar Bergen

Het weer is wederom fantastisch. We ontbijten heerlijk in het zonnetje, lekker op het gemak. Vandaag gaan we naar de plaats Bergen. Als de camper weer is "ingepakt" gaan we weer op pad. Stiekem worden er vele kilometers afgelegd. We rijden langs vele morellenkwekerijen. De bomen zijn allemaal nog bedekt met plastic en ,heel jammer, de morellen zijn nog lang niet rijp. Hier in Utne en omgeving is het een echt morellengebied. De zachtere windstromingen, mildere temperaturen zijn erg gunstig voor dit heerlijke fruit.



Al snel komen we bij het plaatsje Jondal aan waar we de boot zullen nemen.



Het verloopt allemaal vrij vlot en om 14 uur staan we dan ook al in Bergen en gaan meteen naar de Bratland-camping. Hier hebben we al eens eerder gestaan en het ligt qua vervoer naar Bergen erg gemakkelijk. We pakken de bus naar het centrum en daarna de Bybanen. Pa vindt het helemaal geweldig. De stop is midden in het centrum. We slenteren op het gemak rond en komen uiteindelijk op de Bryggen terecht. Dit staat ook de lijst van Unesco.



Het zijn mooie houten huizen waarbij het nog mogelijk is om te zien hoe dit in vroegere tijden gebouwd werd. Dat is voor mijn vader natuurlijk erg interessant omdat hij altijd in deze branche gewerkt heeft.








De meiden zijn intussen lekker aan het winkelen. Als we elkaar weer treffen drinken we lekker in het zonnetje een kop koffie. Echt vakantie op deze manier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten