maandag 26 november 2012

Zweden richting Idre

Vanuit Røros komen we vrij snel in Zweden terecht. Het eerste wat we tegenkomen zijn veel rendieren. Ze lopen werkelijk overal. Langs de weg, op de weg. Het is uitkijken. Wel vreselijk leuk om te zien natuurlijk.





De nodige plaatjes worden geschoten en dan rijden we verder richting Idre.



We rijden langs een mooie rivier waar we stoppen om wat foto's te maken en Renske en Frauke gaan pootjebaden. Althans dat was de bedoeling maar het eindigt natuurlijk met een duik in het koude water. Ik haal de shampoo en het badschuim tevoorschijn en zo wordt het een natuurbadfestijn.



Aan het eind van de dag komen we aan in het plaatsje Idre (wat niets voorstelt) en zoeken een camping. We komen uit bij een ANWB-camping waar dus alleen maar nederlanders staan. De eigenaars zijn ook nederlands!! Een stel wat een aantal jaren geleden met een soort ik-vertrek vanuit Amsterdam hier in Idre terecht is gekomen en een nederlandse camping is begonnen. We zoeken een plaatsje en gaan dan info vragen over de omgeving. Op z'n nederlands, dat is dan weer even gemakkelijk. Voor pa is het wel gezellig dat het nederlanders zijn en al gauw is hij volop aan de babbel. De eigenaresse vertelt over een elandenpark wat vlakbij Idre ligt en dat lijkt ons wel wat. ook is er de andere dag een barbeque wat makkelijk is, hoef ik niet te koken. We lezen wat, kijken een filmpje en gaan dan heerlijk slapen met het geruis van de rivier op de achtergrond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten