dinsdag 27 november 2012

Stavanger.

Om  naar Stavanger te kunnen rijden moeten we een stuk afleggen over de Hardanger. Een zeer uitgestrekt gebied met mooie toppen, smalle wegen en mooie uitzichten. Hoog in de bergen is het behoorlijk fris.









We moeten regelmatig stoppen voor de schapen onderweg die hier overal verspreid rondlopen en vaak ook midden op de weg gaan liggen omdat dat de warmste plekjes zijn. Renske wordt dan naar buiten gestuurd, die heeft immers ervaring opgedaan met schapen op de boerderij in Hedalen.



Mijn vader geniet met volle teugen in de camper. Het verbaasd hem hoe het rijden in de bergen is, hoeveel sneeuw er nog ligt en op welke hoge hoogten we hier vertoeven. Hij is genoeg in de bergen geweest in Zwitserland maar het is hier echt heel anders, veel ruiger en je rijdt veel langer op hoge hoogten.





In Stavanger aangekomen vinden we een plaats op een stadscamping, echt midden in het centrum! We zoprgen dat we op tijd voor de tv kunnen zitten want het is EK- Finale. Nederland zit er niet meer bij. Spanje wint van Italie met 4-0. We willen graag shoppen in Stavanger en daarom splitsen we weer op. Rob gaat met pa naar het oliemuseum (hoe kan het ook anders, olie in Stavanger)



en wij gaan het centrum in.



We beginnen in Stavanger zelf en daarna gaan we naar Kvadrat, het grootste winkelcentrum in Noorwegen. Het is ook werkelijk gigantisch (achteraf blijkt dat we niet eens alles gezien hebben) We sjouwen hier de hele dag rond en natuurlijk wordt er wel wat gekocht. De mannen vermaken zich ook goed in het museum dus aan het eind van de dag is iedereen tevreden.Stavanger heeft een mooi oud gedeelte waar we de laatste dag gaan kijken. Via de haven, waar van vele beroemdheden de voetafdrukken vereeuwigd zijn, komen we in het oude gedeelte terecht.


Smalle straatjes, mooie kleine huisjes. Echt heel erg leuk.







Bij de Fistorget eten we een heerlijke vissoep en garnalensandwich. Heerlijk!!!
De domkerk van Stavanger is open en we nemen hier een kijkje. Natuurlijk wordt er ook nog even een kaarsje opgestoken voor ma.





De dag is voorbij gevlogen en zo hebben we in 3 dagen toch veel van Stavanger gezien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten