donderdag 15 maart 2012

Trollstigen en Bjorli

Een mooie dag om naar Bjorli te rijden. Er is volop sneeuw gevallen, de ski's in de auto en dan op pad.  De weg naar Bjorli voert ons eerst lang Klugnes, waar we eerst wat foto's maken.




We zijn er al vaker geweest. We hebben het nu gezien in de zomer, herfst en nu dan de winter.  Het is een mooi uitzichtpuntje. We rijden verder en slaan de weg in naar de Trollstigen. Deze weg naar boven is afgesloten, dat weten we. We zijn alleen benieuwd hoe ver we nu in de winter kunnen komen. Ver komen we niet maar de omgeving is nu werkelijk prachtig. Veel sneeuw, mooie bergtoppen en een prachtig licht.









We lopen hier rond en vervolgen onze tocht richting Bjorli langs mooie waterpartijen en natuurlijk langs de wereldberoemde Kyllingbrua. In Bjorli aangekomen gaan we eerst culinair happen: een overheerlijke hamburger met frietjes. Die smaken hier altijd goed!!! Buiten is het ijzig koud. Ondanks dat het wintervakantie is, is het rustig. Vorig jaar stond hier het Snøhotell, maar dat is er nu niet omdat het te laat is gaan sneeuwen en vriezen dit jaar. Renske, Frauke en Martin klicken de latten eronder en gaan op de latten richting de skibaan.
We zijn blij met onze mutsen en dassen, want wat is het er koud. Vooral de ijzige wind is veraderlijk. In de skihut drinken we wat warms en komen weer langzaam op temperatuur. De meiden gaan buiten op de slee van de heuvel af. 2 grote meiden op een klein sleetje, maar lol voor 10. Het is al weer donker als we teruglopen, maar het was zeer zeker de moeite. Met de vele lichtjes een sfeervol plaatje.








In ieder geval een mooie afsluiting van 2 weken wintervakantie met het bezoek uit Nederland. Veel gezien, allerlei soorten weertypes gehad, sportief beziggeweest en allerlei noorse dingen geproefd van laks tot walvis en rendiervlees!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten