woensdag 14 maart 2012

Kerstmis 2011

We hebben allebei een vroege dienst de Eerste Kerstdag. Renske en Frauke zorgen thuis voor een Kerstontbijt. Pa vindt het fijn om met deze dagen hier te zijn. Het is de eerste Kerst zonder Ma en hij zag er erg tegenop om veel alleen te zijn. Na het ontbijt gaat hij aan de slag. Hij gaat verse frietjes bakken waar de meiden echt heel dol op zijn. Martin gaat met de kalkoen aan de gang. 7 kilo schoon aan de haak. Hij past net in de oven!!Tussen de bedrijven door wordt er ook gestart met het maken van een schilderij. Al snel begint het vorm te krijgen.







Ellie ruimt terwijl lekker op en als wij dan eenmaal thuiskomen van het werk kunnen we lekker achterover zakken, alles is klaar. We drinken eerst lekker een bakje koffie en gaan dan de tafel voorbereiden voor het Kerstdiner. Buiten is het een beetje onrustig, het waait hard, en het regent. Eigenlijk geen kerstweer. Het eten smaakt voortreffelijk en het is ook gezellig met een grote groep aan tafel. De kalkoen gaat er vlotjes in en de frietjes worden met open armen ontvangen door de meiden!!Pa geniet ook zichtbaar van de gezelligheid. Naarmate de avond vordert gaat het steeds harder waaien totdat het op een gegeven moment ook stormt. De stoelen vliegen over het balkon en de kerstversiering gaat als een wilde op en neer in de bomen. We zetten alles maar onder de tuintafel. Het gaat tekeer om bang van te worden. De stroom raken we ook kwijt, dus moeten we het doen met kaarsjes.




Nou geeft dat niets want dat is best gezellig maar het was toch wel fijn dat dit gebeurde nadat we klaar waren met de maaltijd. Je beseft dan ineens hoe afhankelijk je bent van stroom. Buiten vliegt er van alles voorbij. Het is goed dat de aanhangwagen vaststaat, die waait zelfs om. Na een flink aantal uren gaat de wind liggen. Het is donker dus de andere dag wordt pas duidelijk wat er gebeurd is. Vele boten zijn gezonken (compleet met aanlegsteiger!!) bomen gesneuveld en bij het Seilethotel is het een grote ravage. Er ligt zelfs een boot op de vaste wal, bijna bij de supermarkt binnen.









Hier in Møre og Romsdal is de schade het grootst. Het trekt vele "ramptoeristen" de tweede Kerstdag (mensen zijn ook allemaal vrij)De fot's in de krant liegen er niet om!! Derde Kerstdag ga ik even met mijn camera kijken. Nog waait het erg hard en het is echt vreselijk om de schade te zien. "Ons" mooie wandelpad aan de kust is verwoest!!




1 opmerking:

  1. De picasso,s van Noorwegen (Holland) Wat een storm een enorm natuurgeweld beanstigend maar erg mooi

    BeantwoordenVerwijderen