woensdag 14 maart 2012

Ålesund

Nu we bezoek hebben moeten we natuurlijk ook wel iets laten zien van de omgeving. Rob zit in de nachtdienst en dus ga ik op pad met het bezoek naar Ålesund. Nadat we de ferge hebben gehad rijden we door een lekker besneeuwd landschap naar Ålesund. Het is een mooie route en zeker als we door het skigebied rijden. Het heeft hier behoorlijk gesneeuwd. Ook zien we de nodige bomen omliggen als restantje van de Kerststorm. We parkeren de auto bij de Moa. Dit is een groot overdekt winkelcentrum. Na een heerlijke koffiepauze gaan we met de bus naar het centrum van Ålesund.





Het is een gezellige bedrijvigheid omdat de dagen tussen Kerst en Oud en nieuw altijd de dagen zijn van vele koopjes. Het is tijdens het lopen vreselijk uitkijken met lopen omdat het zo glad is als een spiegel. De sneeuw is gedooid en veranderd in een ijsplaat. Om een helling af te lopen hebben we bijna spikes nodig. We lopen via het centrum naar het vuurtorentje (waarvan ik achteraf heb gezien dat je hierin zelfs kunt overnachten!! Kost een paar centen, maar het ziet er heel romantisch uit!!) Onderweg worden er de nodige foto's gemaakt. Het is een donkere dag, maar daardoor wel sfeervol. We genieten van een zalige lunch in een leuk en gezellig italiaans restaurant. Even op temperatuur komen.
Omdat het zo donker is heeft het geen zin om naar het uitzichtpunt te gaan dus we brengen de dag door in het centrum en daarna in de Moa. Er worden wat inkopen gedaan en dan is het toch weer terug naar Molde waar de dames wachten met het eten. Onderweg naar huis gaan zie ik dat er op de achterbank lekker geslapen wordt. Heel de dag buiten, lopen op spekgladde stoepen en dan slenteren door een winkelcentrum kost best veel energie!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten