vrijdag 1 maart 2013

Lærdal

Ons doel is om naar Lærdal te rijden vandaag. Als we gaan rijden is het aan het regenen. Niet gek want Bergen staat bekend om zijn grote regenval: het regent hier 213 dagen per jaar!!
We nemen de binnendoorroute over het Aurlandfjell. Adembenemend mooi. We rijden weer door de sneeuw. De bewolking hangt ook heel laag wat een apart effekt geeft. De wegen gaan heel steil naar boven, de uitzichten zijn echt ontzettend mooi. Op vele plaatsen ligt nog sneeuw en ijs. Je hebt niet het idee dat je hier in de zomermaanden rijdt maar meer het idee dat je zometeen nog wat oerbewoners gaat tegenkomen.

















Als toetje komen we uit bij Stegastein. Dit is een uitkijkpunt wat net nieuw geopend is. Het steekt 30 meter uit en je kijkt 650 meter de diepte in.Het is gemaakt van hout en glas en gaat door de gebruikte materialen helemaal op in de omgeving.























Ondanks dat de bewolking erg laag hangt is het erg mooi.  We stoppen regelmatig. Is het niet om gauw even een foto te maken dan is het wel om schapen of geiten van de weg te sturen. Je komt ze werkelijk overal tegen en midden op de weg is een favoriete stek! Renske heeft schapenervaring dus die wordt er dan als eerste uitgestuurd!



In het plaatsje Flåm nemen we de Flåmsbanen.Dit is een treinspoor wat tussen Flåm en Myrdal ligt. Myrdal ligt 865 meter boven de zeespiegel. Het traject is 20 kilometer lang en heeft een steiging van 55 %.











Onderweg kom je langs prachtige watervallen die van grote hoogtes naar beneden storten. Een mooie treinrit. Vanuit Flåm zouden we de Lærdaltunnel kunnen nemen (die 24 kilometer lang is) maar we gaan over de berg heen.We komen na een mooie rit aan in Lærdal waar we op een mooi campngkje terechtkomen. Heerlijke douches en goede voorzieningen. De meiden slapen weer lekker in het tentje en wij kijken naar de Band of Brothers,althans dat wordt geprobeerd. Bij sommige gaan de luiken vroegtijdig dicht. Nou ja dan kijken we de serie in de winter nog maar een keer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten