vrijdag 1 maart 2013

Bergen

Vandaag houden we een touristische dag. We gaan weer terug naar het centrum van Bergen en nemen daar als eerste de Fløybanen.Dit is een elektrische kabelbaan (uit 1918) die je naar 320 meter boven de zeespiegel voert.





Het traject duurt maar 5 minuten maar is wel heel erg leuk. Boven aangekomen kun je echt over een groot gedeelte van de stad en het water uitkijken.



Het is mooi helder weer dus het uitzicht is echt geweldig mooi. Er komen ook diverse grote cruise-boten binnen van de Hurtigruten, het blijft leuk om naar te kijken. Deze baan wordt door vele touristen bezocht.
De plaats Bergen is misschien ook wel de meest bezochte plaats van Noorwegen. Het ligt centraal, wordt veel aangedaan door cruise-boten en heeft vele mooie dingen die een bezoek waard zijn.


Nadat we weer beneden zijn maken we een bustocht die ons door oud Bergen rijdt en via de haven weer terug in het centrum brengt. We brengen een bezoek aan de bekende vismarkt en genieten van een lekker maaltje vis. De Bryggen wordt wat uitgebreider aangedaan.



Er zijn op meerdere plaatsen ook exposities over de Bryggen en een huis wordt opnieuw opgebouwd.De nodige foto's worden gemaakt. We lopen door het centrum waar overal muziek is en toneel. De meiden hebben lekker gewinkeld en het ook goed naar de zin gehad. Met de Bybanen, via de wijk Slettebakken, gaan we weer terug naar de camping. Morgen gaan we weer verder reizen en laten Bergen achter ons...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten