zaterdag 27 augustus 2011

Walvissensafari in Andenes.

Dit moet het helemaal gaan worden. Walvissen kijken!!



Zodra we aangekomen zijn gaan we direct naar de organisatie die deze tochten verzorgt om een tocht te boeken. De andere dag moeten we om 09.00 aanwezig zijn, goed warm aangekleed en de eventuele zeeziekte-pillen verzorgen hun.
Reuze spannend en we hopen dat het nu wel lukt. 2 jaar geleden waren we hier ook maar toen was het aan het stormen dus ging de boot niet uit. Als we eenmaal met de camper aan het strand staan steekt de wind wat op. Het zal toch niet waar wezen!! De volgende dag staan we op tijd op, kleden ons als eskimo's aan (compleet met winterjassen, mutsen, dassen en voor Pa zelfs ondergoed waar hij ook op de Noordpool mee terecht kan!!) en gaan hoopvol naar het centrum. Daar blijkt al gauw dat het niet door kan gaan. Het waait inderdaad harder en op volle zee zijn de golven gigantisch hoog. Balen natuurlijk, maar ja het WEER kun je niet plannen.
In totaal zijn we 2 dagen langer gebleven maar de wind werd alleen maar erger dus het is weer niet gelukt.
We genieten dan maar extra van het mooie weer en de fantastische zonsondergangen, dat is ook leuk.
Frauke gaat aan de slag met haar boog.





De camera doet weer goed zijn werk. Als de zon begint te zakken komen er weer mooie kleuren tevoorschijn. Helemaal donker wordt het hier nu niet in deze tijd van het jaar. Midden in de nacht is het wat schemerig maar daar houdt het dan ook mee op. Lekkere lange dagen. Je moet er wel op letten dat je wat vaker op de klok kijkt. Doe je dat niet dan raak je makkelijk uit het ritme met bijvoorbeeld het eten en slapen.





Het blijft mooi een zonsondergang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten