zaterdag 27 augustus 2011

Via Bodø naar de Lofoten

Bodø is de plaats waar we de boot nemen om naar de Lofoten te gaan. Het is een bootreisje van 4 uur. We hebben niets gereserveerd dus gaan we eerst informeren hoe of wat en wanneer er plaats is. De eerstvolgende overtocht is om 15 uur dus hebben we nog even de tijd om in Bodø zelf rond te kijken.  Het is geen overdreven grote plaats maar heeft wel een grote haven en mooi winkelcentrum. Uiteindelijk komen we uit bij de Bodø-kathedraal. Een mooie lichte basiliek die in 1956 is ingewijd.






Wat meteen opvalt is weer de herdenking van de Utøya slachtoffers. Er liggen bloemen, en er is in de kerk ook een schrift neergelegd waarin mensen hun medeleven in kunnen betonen. Ook hier in Bodø zijn een aantal jongeren om het leven gekomen.




Om 14 uur begint het inschepen en we krijgen te horen dat we mogelijk niet meekunnen en dan pas vanavond de boot kunnen nemen. Het hangt er echt om en we zijn dan ook blij als we als een na laatste op de boot binnen kunnen. Het is echt passen en meten, geen centimeter is onbenut.




We zitten tijdens de vaart op het achterdek. Het is niet warm maar wel lekker om buiten te zitten. Na 4 uur komen de eerste toppen van de Lofoten in zicht. Kenmerkend zijn de spitse toppen. 








We zoeken bij aankomst direct een camping in Moskenes. Uitzicht op het water en een klein haventje.
We zijn toch in een betrekkelijk korte tijd al aangekomen op de eilanden wat het hoofddoel was van de vakantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten