zaterdag 27 augustus 2011

Lofotr Viking Festival in Borg

Deze week is het vikingfestival in het Vikingmuseum in Borg. Leuk en interessant om daar nu te gaan kijken omdat er tijdens het festival veel gebruiken van de Vikingentijd worden uitgebeeld en er is een tentoonstelling.
Het is een jaarlijks terugkomend evenement. Er worden vechtspelen gehouden, bootwedstrijden en er zijn toneelvoorstellingen. Je kunt er zelfs workshops doen met de materialen die in die tijd gebruikt werden zoals bijvoorbeeld kooklessen, stoffen verven met planten.


Na een uitgebreid en relaxed ontbijtje breken de meiden eerst hun tent af. Ze hebben lekker gekampeerd.






Onderweg wordt er regelmatig gestopt om even wat foto's te maken. Het is mooi weer en de kleuren zijn weer schitterend. Mooie bergen, kleurige huisjes en mooi helder water. De Lofoten zijn echt uniek in Noorwegen.










In Borg aangekomen is het al erg druk.  Het zijn niet alleen toeristen maar ook vele toneelspelers zijn aanwezig om het mogelijk te maken om de bezoekers een idee te geven van de Vikingentijd.
De tentoonstelling in het museum laat kleding zien, sieraden, werkmaterialen en gebruiksvoorwerpen.










Voor we naar buiten gaan nuttigen we eerst een heerlijke kop Vikingensoep die rijkelijk gevuld is met vlees en groenten. Echt zalig!!
Buiten staan er diverse tenten waar oude ambachten worden gedemonstreerd.



Renske en Frauke nemen de kans om met een "Viking" op de foto te gaan!!!








Al met al was het een geslaagde dag. Zeer zeker erg interessant. Aan het einde van de dag arriveren we in Sortland. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten