zaterdag 31 juli 2010

De eerste werkweek

In de eerste werkweek hebben we enorm veel info gehad. De afdeling is niet te vergelijken met Breda qua grootte,maar is enorm goed uitgerust met apparatuur en materialen. Zoals in Nederland was hier ook de angst voor de mexicaanse griep. Alle apparatuur is op dat moment vervangen en er is echt heel mooi materiaal gekomen. De Dräger XL als respirator, PICCO,Etco2-meting nasaal,Aeroneb, Prismaflex, nou ja,eigenlijk alles is er wel. We komen in het steriele magazijn ook heel veel handige dingen tegen. Ja, de afdeling is goed uitgerust. Ook het personeel is goed aanwezig. 1,6 verpleegkundige per patient en als het echt intensief is ben je met 2 verpleegkundigen per patient. Werkdruk is er echt niet, en dat komt ten goede aan de patientenzorg. Je hebt echt de tijd voor mensen. Het is voor ons wel vermoeiend maar dat ligt nu nog aan de taal.
De collega's waar we kennis mee maken zijn allemaal erg aardig en ook begripvol voor het feit dat dat de taal nog niet compleet aanwezig is.
De artsen hebben van het hoofd al wel doorgekregen dat we van een grote ic komen en ik moet zeggen dat ze open staan voor ideeen als dat nodig is.Al met al is het een gemoedelijke sfeer.
We zijn wel moe na een week. Je doet enorm veel indrukken op en het is continue schakelen van nederlands naar noors. We dromen nog net niet in het noors maar het scheelt niet veel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten