donderdag 2 december 2010

Het winterlicht in Noorwegen

Nu we in de winter zitten worden de dagen korter. Het is nu zo dat het rond 15.00 begint te schemeren en dat het om 16.00 al donker is.We maken het in huis maar wat gezelliger met kaarsjes. Overdag schijnt de zon en is het eigenlijk lekker weer. Wel koud, maar niet vervelend koud. De zon, het water en de sneeuw geeft een apart licht aan het einde van de dag.


 Het is iedere dag weer anders en door de tegenstellingen geeft het een apart effect. 's Morgens hebben de bergen vaak een blauwe kleur en tegen de schemering krijgt de lucht vaak mooie rode kleuren wat dan ook weer samen met de bergen erg mooi is. Het is en blijft mooi om te zien. Het fototoestel zit standaard in de tas, ook als ik naar het werk ga. De patientenkamers kijken uit op de bergen. Natuurlijk ideaal om een plaatje te schieten. Gauw het raam open en klikken maar (ja, hier kunnen de ramen wel open, heerlijk fris)
Na een vroege dienst gaan we regelmatig even naar "beneden" om bij het Seilethotel foto's te gaan maken. Het hotel heeft een aparte vorm en door al het glas ook een leuk effect.


Ons huisje staat midden in een park met uitzicht op het fjord. De zon piept precies tussen de bomen door!














Geen opmerkingen:

Een reactie posten