donderdag 2 december 2010

enkele ijskoude foto's

De sneeuw ligt er nog steeds. Op veel plaatsen is deze in ijs veranderd. Vaak is het dan ook opletten met het lopen. Zeker op de weg naar het ziekenhuis, want dat is bergafwaarts. De auto's zijn intussen allemaal al voorzien van spikes/winterbanden. Dit is echter ook zo voor de fietsbanden. Dat moet ook wel want anders kun je hier echt niet fietsen!! Veel mensen hebben ook spikes onder de schoenen. Ook ik moet hier aan geloven. Mijn ervaring met "ijsglijden" dwingt me hier ook wel toe.


We volgen natuurlijk ook het ijskoude weer in Nederland en de berichten over de eerste natuurijsmarathon die al weer gereden is. Een maand geleden heb ik foto's gemaakt bij de Lysgården waar het water nog gewoon "open" was. Nu ligt er inmiddels een ijslaag op van 40cm dik. Ze waren er afgelopen zondag aan het ijsvissen (bleek achteraf een neuroloog hier uit het ziekenhuis te zijn!!) Eerst met een boor een gat in het ijs en dan met veel geduld een hengeltje erin. Wel leuk om te zien maar wel een ijskoude bezigheid.

Nu het zo bevroren is is het een enorme vlakte. Het is niet echt schaatsijs omdat het tussendoor gesneeuwd heeft en dat heeft het ijs wat bobbelig gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten