maandag 28 mei 2012

Fannefjorden naar Moldefjorden

Als we naar ons werk rijden is het iedere dag weer anders. We hebben natuurlijk nu onze eerste winter in Hjelset achter de rug. Het is vanuit Hjelset ongeveer 25 minuten met de auto naar het ziekenhuis. Met een vroege dienst betekende dat vaak over wegen rijden waar de sneeuw nog niet weggeschoven was. Ik moet zeggen dat dat niet erg is. Als er al wel sneeuw geschoven was betekende dat, dat er ook een berg sneeuw achter de auto lag die je dan eerst met de hand weer moest verplaatsen. Niet echt leuk 's morgens om half 7!!!We rijden hier natuurlijk in de winter met "spijkerbanden" dus kunnen we lekker "doorsjezen".  Het is een mooie weg naar Molde. We rijden langs de Fannefjorden richting de Moldefjorden.



Onderweg is het altijd genieten. Langs watervalletjes, oude steigertjes en natuurlijk langs diverse haventjes.


Omdat het licht steeds anders is, ziet het landschap er steeds weer anders uit.


                       Skåla (dit is ons uitzicht vanuit de keuken)

Ik heb eigenlijk altijd wel een camera bij me en dat loont zich altijd en zeker als je uit de nachtdienst komt en je ziet bruinvissen zwemmen in het Fannefjord. Sta je zomaar een half uur te genieten van deze mooie beesten!!!!


Het Moldefjord, gezien vanaf onze intensive care. Met dit uitzicht worden onze patienten getrakteerd!!!



De haven in Moldefjorden:



Zoals jullie zullen begrijpen is het geen straf om deze weg dagelijks te rijden. Te hard rijden moeten we ook niet doen. Regelmatig staat de politie langs de kant van de weg met de bekende flitsapparaten. EN de boetes zijn hier echt niet misselijk........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten