maandag 13 juni 2011

Dolfijnen bij de Atlanterhavsvegen

We lezen het al weken in de kranten. Er zijn 2 dolfijnen bij de Atlanterhavsvegen. Al eerder zijn we een keer gaan kijken en hebben ze toen in de verte gezien. Het weer is nu ook iets beter dus we besluiten om na een vroege dienst maar eens die kant op te gaan. Fototoestel, videocamera en verrekijker mee.
Al bij de eerste brug is het raak en zien we beweging in het water. We lopen heel stilletjes naar beneden en kunnen gaan zitten op een soort platform. Ineens zijn ze daar. 2 mooie dolfijnen die werkelijk op 5 meter afstand van ons zwemmen en zich mooi laten zien. Wat is dit mooi. Rob filmt vanaf een heuvel. Het water is zo helder dat je ze mooi kunt volgen. Ze zwemmen rondjes en komen bijna synchrone boven water. Als er een bootje aankomt gaan ze er meteen op af om vervolgens om de boot heen te springen.
Het is prachtig om te zien en ook wel uitzonderlijk omdat dolfijnen eigenlijk niet in deze omgeving horen te zijn.We genieten er dan ook van met volle teugen. Frauke neemt zich voor om de volgende keer haar swimsuit mee te nemen!!!
Ik heb wel geprobeerd om foto's te maken maar dat viel nog niet mee omdat ze razendsnel zijn.














1 opmerking:

  1. Wowwwwww wat mooi daar word je stil van prachtig dat je dat mag zien en fotograveren, wat een voorrecht. Ik denk als je daar zit dat je er emotioneel van word!!! In 1 woord geweldig.
    xxxx Ellie en Martin

    BeantwoordenVerwijderen