vrijdag 15 oktober 2010

Van herfst snel naar de winter!!!

Nog geen 3 weken geleden dachten we dat de herfst begonnen was in Molde. Nu moeten we al zeggen dat de winter snel dichtbij komt. Deze week viel het op dat er meer sneeuw lag op de bergen. Nu is het al zo dat  de toppen geheel wit zijn en dat ook de nachten kouder worden. Langzamerhand komt de vorst dichterbij. Het is wel zo dat het "licht" zoveel mooier wordt. Ik zou het liefst iedere dag aan het fjord gaan staan om foto's te maken.  De witte bergen en dan het zonnetje erbij geeft vaak de mooiste effecten.
Nu de sneeuw er langzaam aan zit te komen hebben we de auto alvast maar van "PIGGDEKK" voorzien. We rijden nu "ratelend" door Molde. Maar we zijn niet de enige die op spijkertjes rijden dus het valt niet op. Morgen gaan we weer eens even naar Trondheim. We zijn benieuwd of we veel sneeuw zullen treffen onderweg want richting Trondheim is het beduidend kouder.
De meiden zijn reuze benieuwd naar de winter en de hoeveelheid sneeuw die er zal liggen. Ook natuurlijk wat het zal brengen op school omdat er met de klassen ook wel "sneeuwtochten" gemaakt zullen gaan worden. Wie weet kunnen we wel vanuit de voordeur gaan langlaufen of met de slee op pad!!

3 opmerkingen:

  1. Hoi Hoi Wat een geweldige foto,s!!! Ik kan mij voorstellen dat je wel heel dfe dag bij het fjord zou willen staan om te fotograferen.Wacht met spanning op het volgende verhaaltje. Hadetbra Ellie en Martin

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Rob, een heel goed plan geweest om die banden al te verwisselen. De juist beslissing. Gek genoeg zou je denken dat de Noren hier ook goed in zijn, mooi niet. Ze leren het nooit. Elke eerste dag met sneeuw is een chaotische toestand. Dus vanmorgen (20 oktober) dus ook. Wat jullie al gemerkt hebben. Al de potteplanten zijn met haast naar binnen gesleept. Nu is het maar hopen dat het binnenkort skieen wordt. We hebben veel skies in de garage, dus als jullie wat willen lenen moeten jullie even vertellen wat je nodig hebt.

    Groetjes van Berry (de nederlandse fysiotherapeute van het ziekenhuis)

    berryvdbosch@hotmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Rob en Miranda

    Vandaag is het koud en regenachtig bij ons. Tijd om een belofte in te lossen betreffende CRRT. Momenteel draait mijn laptop op volle toeren om jullie een een image-bestandje te sturen met CRRT-informatie. Als dit (over enkele uren) goed gaat lukken, dan zal ik nog meer naar Noorwegen versturen.

    Vele groetjes, Frans

    BeantwoordenVerwijderen