zondag 10 oktober 2010

Een dagje winkelen in Ålesund

Gewoon lekker even een dagje naar Ålesund om te gaan winkelen. Eens even geen bergen beklimmen maar eenvoudig en "vlak" lopen in winkels!!  Wel vroeg op pad omdat we eerst de ferge moeten nemen naar Vestnes. Ongeveer een tochtje van een half uur. Van daaruit is het een uurtje rijden naar Ålesund. We beginnen bij de MOA. Dat zijn 2 storesenter (grote winkelboulevards) waarin van alles te vinden is.  Ook voor de meiden natuurlijk wel weer eens leuk om gewoon lekker te kunnen neuzen in cd-rekken en kledingrekken. Het zijn tenslote meiden die daar ook van houden!! Van hieruit nemen we de bus naar het centrum van Ålesund. Eerst gaan we kijken of ons sushi-restaurant open is maar dit blijkt helaas voorgoed gesloten te zijn. Echt heel jammer want we hebben daar in december 2009 zalig sushi gegeten. Maar het mag de winkelpret niet drukken. We komen uiteindelijk ook terecht in de winkel waar ze schoenen verkopen die gemaakt zijn van zeehondenbont. We nemen er even een foto van want ze zijn echt heel mooi. In Nederland is dit ondenkbaar maar hier staat het in de winkel!!

In de haven eten we fish &chips. We kunnen nog lekker buiten zitten,ondanks dat het toch al Oktober is.
Na de stadswandeling gaan we terug naar de MOA waar de laatste boodschappen gedaan worden en avondeten wordt gekocht. Het voorstel om bloemkool te eten wordt snel vergeten. Bloemkooltjes zijn het hier, echt superklein.Normaal hier want ik heb ze nog nergens groter gezien.

Na een heerlijke relaxte dag rijden we weer terug naar Molde. We hebben een lekkere dag gehad.

1 opmerking:

  1. Hallo wat een mooie laarzen. En wat een schattige bloemkooltjes. Jammer van de Sushi. Maar wel een leuk verhaaltje weeer zo kan je alles volgen wat jullie uitspoken. Groetjes 4x een dikke xxxx Ellie en Bokito!!!!!!Hi Hi Hi

    BeantwoordenVerwijderen