donderdag 16 september 2010

Papierwinkel

De afgelopen 2 weken hebben we ons beziggehouden met de papierwinkel van Noorwegen. Bij het registreren op het politiebureau is er iets misgegaan met het registratienummer van Rob. Zijn "nummer" is toebedeeld aan iemand anders met dezelfde geboortedatum. Met als gevolg dat het op het belastingkantoor ook niet meer klopt!! We hebben op en neer gewandeld tussen het belastingkantoor en het politiebureau. Eer dat het dan allemaal klopt ben je zo weer weken verder. Nu zijn we eindelijk officieel in Noorwegen ingeschreven en hebben allemaal een eigen D-nummer.Ook hebben we gezocht naar een andere auto want om een nederlandse auto in te voeren moet je hier wel heel veel betalen. We struinen heel finn.no af . Een soort van noorse marktplaats. Ook gaan we nog even naar Kristiansund want daar hebben we ook nog een mooie auto gezien. We maken gelijk van de gelegenheid gebruik om over de Atlantische weg te rijden. Het blijft mooi en apart dat het lijkt alsof de weg ophoudt! Uiteindelijk vinden we onze auto bij een garage in Molde.
Renske en Frauke krijgen ook de nodige papieren mee die we allemaal samen moeten doorlezen en ondertekenen. Het gaat over het gedrag op school, over roken en over de algemene regels die er gelden. Ook zijn er deze week de eerste noorse schoolavonden (hoop dat ik het allemaal kan volgen) Ik moet er alleen heen want Rob is in Nederland om de auto terug te brengen. De drukte van Nederland komt op hem af!!! Hoe snel ben je aan rust gewend!!!

4 opmerkingen:

  1. Zaterdag 18 september, IC-Langendijk. De werkdruk is ongeveer gelijk aan de werkdruk in Molde: 2 op nul momenteel.
    Tijd om de mirofraren te lezen en een beetje te Google-en. Ik kwam nog een aktiefoto van Rob tegen in het Amphia-ziekenhuis. Serieus, tikkeltje ondeugend, altijd gezellig. Ik heb plaatje per email toegestuurd.
    Groetjes en veel geluk in het 'Noorden'

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heia Frans, ja inderdaad qua werkdruk is langendijk te vergelijken met Molde, echter wij hebben nog wel patienten... Nu langzaam gaan de routinezaken steeds beter, ook het dialect gaat makkelijker. We hebben van onze baas nog een Noorse taalcursus gekregen, soms in vrije tijd en soms gewoon in werktijd. Niet omdat we moeite hebben met Noors maar meer om dialecten onder de knie te krijgen. We leren Nu dus dialecten van een 66 jarige dame, doet ze hartstikke leuk en we zitten met zijn 2en bij haar op les. So Vi snakkes ha det Bra

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Rob fin helg og hilsener til Miranda og barna.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Hoi
    wat en mooie auto!!!!!!! |Leuke verhalen we zijn weer bij. Wat leuk mdialecten ven een oudere dame.
    Groetjes aan alle 4 xxx Ellie

    BeantwoordenVerwijderen