zondag 4 september 2011

Ålesund.

Vandaag met Pa naar Ålesund. De meiden zijn weer naar school en Rob is werken. Wij gaan lekker een dagje samen op pad. Voor ons is Ålesund al gewoon aan het worden maar voor Pa is het natuurlijk geheel nieuw. De meiden balen al dat ze niet mee kunnen, vanwege de fish&chips die we er altijd eten. Maar helaas voor hun, de vakantie is over. Opa heeft de boeken nog mee gekaft, dus ze zijn er helemaal klaar voor.








Na het bootochtje Molde -Vestnes is het maar een klein uurtje rijden naar Ålesund. We gaan eerst naar het uitkijkpunt Aksla waar we een mooi uitzicht hebben op de haven en een deel van de stad. Er is net een zeilwedstrijd bezig, een wereldkampioenschap van bootjes die maar 2,4m zeiloppervlak hebben. Leuk om te zien.








We zetten de auto weg bij het grote winkelcentrum en nemen dan de bus naar de haven. Het is vanwege de wedstrijden een hele bedrijvigheid in de haven en op het water. We maken een lekkere wandeling langs de boten en lopen zo naar de pier. Het blijft leuk om hier naartoe te gaan. Mooie huisjes, leuke winkeltjes. we eten lekker buiten en vervolgen dan onze weg naar het oude centrum. Pa koopt nog een mooie noorse trui, alvast in voorbereiding op de noorse winter als hij dan ook weer hier zal zijn. We brengen gezellig de dag door. Het is een goede afsluiter van zijn eerste Noorse zomervakantie.





1 opmerking:

  1. Hoi Miranda,
    Gisteren was het gezellig bij Anja. Je vader heeft erg genoten bij ons aan tafel. Zat lekker op zijn praatstoel en vertelde honderduit over jullie nieuwe woning:)

    BeantwoordenVerwijderen