dinsdag 1 februari 2011

Storm bij de Atlanterhavsveien

Zaterdagochtend was het slecht weer. Regen en een flinke harde wind. Echt guur weer dus.
Op internet heb ik een keer foto,s gezien van de Atlanterhavsveien met storm. Dat was erg indrukwekkend. De Atlanterhavsveien ligt hier een klein uurtje rijden van Molde. Het is sowieso een mooie route om te rijden.
's Middags gaan we dan toch maar even op pad. De meiden blijven thuis om nog aan hun huiswerk te werken en Renske moet ook nog een verslag inleveren. Geeft niets, het is ook wel eens fijn om samen weg te zijn.
De Atlanterhavsveien ligt tussen Vevang en Kårvåg in en verbind met bruggen het district Averøy met het vasteland. De weg is maar 8,274 kilometer lang en heeft diverse bruggen waarvan de Storveisundet brug de trekpleister is vanwege de aparte vormgeving. De brug is 260 meter lang en is 23 meter hoog. De weg is open sinds 1989 en is zeer zeker een belangrijke touristische trekpleister. Het is een erg mooi gebied en de mooie bruggen maken het plaatje compleet.
Zaterdag was het echt apart. Het ging vreselijk tekeer bij de bruggen. Erg hoge golven die met een enorme kracht op de bruggen beukten. Machtig mooi om te zien en ook een uitdaging om foto's te maken. Regen, harde wind. Het kostte moeite om de camera stil te kunnen houden. We hebben er 2 uur rondgelopen en echt genoten van de storm. Hier enkele foto's van de Hulvågen bruer met de Storveisundet brue op de achtergrond.








2 opmerkingen:

  1. Wat een geweldige plaatjes.
    En ik zie op skype dat het snohotell erg mooi was. Dus wacht ik op die mooie foto,s.
    gr ellie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hallo,

    Hoe is het met jullie? Hier gaat alles weer goed. De meiden zijn erg ziek geweest. Eerst cheyenne hoge koorts en pijn in het hoofd en buik. Daarna was demi ziek ook hoge koorts. Ze zijn echt een goede week ziek geweest. Demi gaat morgen weer naar school. Maarja ook soms wel lekker kan je ze lekker vertroetelen en filmpjes met ze kijken heel veel filmpjes. Soms zag ik doornroosje wel 3keer op een dag. Voor de rest gaat het hier zijn gangetje. Hele mooie foto's van het hotel. Zoiets is toch wel bijzonder. En bij die bruggen met die storm. Jullie waren vast uitgewaaid!!! De meiden vinden het geweldig als jullie op me moeder haar verjaardag hier zijn. Hoe gaat het met de meiden. Ik hoor van me moeder dat het erg goed gaat op school.
    Hebben ze nog geskiëd en op de snowboard gestaan?
    Nou heel veel groetjes van ons allemaal
    Angelique

    BeantwoordenVerwijderen