zaterdag 1 januari 2011

Bruinvissen bij de Atlanterhavsveien

Het is een mooie zonnige dag en we rijden naar de Atlanterhavsveien. Ook hier is de sneeuw goed gevallen en waarschijnlijk ook in een flinke lage temperatuur. De sneeuw ligt niet als "gewoon sneeuw" maar de vlokjes zien eruit als kleine sneeuwbloemetjes die gevallen zijn. Het knispert ook als je er doorheen loopt. Het licht is erg mooi  en soms geeft het bijna pastelachtige kleuren. We lopen rond bij de Storseisundbrua. Als we naar boven gelopen zien zien we op verre afstand 2 bruinvissen rondzwemmen. Ontzettend mooi om te zien. We proberen daar nog wel foto's van te maken maar de afstand is te groot (misschien een mooi excuus voor een telelens??!!)
In de zomer is dit een erg druk stuk.Veel mensen komen hier om te vissen vanaf de bruggen. Intussen zijn er ook speciale visbruggen gemaakt. Een stuk veiliger!
Via Kårvåg rijden we door naar Kristiansund waar we even lekker een bakje koffie nemen en daarna wat rondlopen.

















2 opmerkingen:

  1. he miranda, na het kletsen op nieuwjaarsdag heb ik nu je foto's en verhaal gelezen prachtig inderdaad dat licht!!en wat kun je mooie wandelingen maken ook al is het koud.
    lekker zo dichtbij het werk he? heb ik ook 25 jaar gedaan.
    groetjes en tot blogs/skyps of iets dergelijks
    anna

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Hoi
    Ja dat is het beste en telelens kijk maar op internet. Kan ik hem in april ophalen bij de goedkoopste van nederland ha ha ha. wel leuk een foto van bruinvissen
    Gr ellie

    BeantwoordenVerwijderen